Gouden veer voor in mijn haar ligt klaar :D

Groningen, 5 december 2012

Onderwerp: Uitnodiging finale Nationale Schrijfwedstrijd 2012

Geachte Mevrouw Moser,

Graag nodigen we u uit voor de feestelijke finale van de Nationale Schrijfwedstrijd op donderdag 13 december! Tijdens een spannende finale maakt de jury bekend of u de winnaar wordt van de prestigieuze Gouden Veer. In deze brief leest u meer over de plaats en tijd van de finale, wie de overige finalisten zijn en hoe de finale op 13 december er uitziet.

Plaats en tijd
De finale vindt plaats in Academisch cultureel centrum Spui25, Spui 25-27.
De finale start om 16.00 uur, maar ik wil u vragen om 15.30 uur al aanwezig te zijn. Wij ontvangen u dan met koffie en thee.
Kijk ook eens op onze site!
Wie heeft de finale gehaald?
Wie neemt de Gouden Veer over van Kees Opmeer, de winnaar van 2011? U of een andere finalist?
De finalisten van dit jaar zijn:

  • Karin Burhenne, mede-eigenaar tekstbureau
  • Ronella Moser, tekstschrijver
  • Dr. W. Reiter, gepensioneerd levenskunstenaar/schrijver
  • Ingrid Steenhuis, universitair hoofddocent
  • Gebke Verhoeven, redacteur

2 oktober Literair Café Cordes (Parade 4, Den Bosch) Om 17.00 uur

Het idee is: informeel ouwehoeren met schrijvers en niet-schrijvers over de schrijfsels die aan tafel worden voorgelezen.

Dinsdag 2 oktober komen schrijvers Lucas de Waard, Senna Pauli en moi fragmenten voorlezen en Mijke Pol gaat het gesprek leiden.
Iedere schrijver kiest twee fragmenten van zichzelf  en één fragment uit het werk van een andere schrijver. Alles wordt voorgedragen door ons schrijvers zelf en daarna volgt er een tafelgesprek met publieksparticipatie. Zorg dat je erbij bent!

5okt2012
Het was top om te doen! Fijn publiek en collega’s :D

 

Actie, jij stemt voor mij en ik verklein jouw ecologische afdruk!

Ronella bij 3fm Als derde ben ik, kijk als je zin hebt. Ik vond het heel leuk om te doen.

Werk voor Ronella, met zoveel mogelijk stemmen maak ik meer kans. Er zit ook iets in voor jou!

Je krijgt iets terug wanneer je op mij stemt. (omdat eenzijdigheid de sociale communicatie niet siert;) In ruil voor je stem, zal ik  bijvoorbeeld 1 dag geen vlees eten of een dag mijn verkwikkende (and I need it very muchas) douche overslaan. Zo help jij mij aan een baan en ik maak jouw ecologische voetafdruk kleiner. Zonder dat je je vlees hoeft te laten liggen of korter hoeft te douchen. Maken we elkaars wereld een beetje beter. Stem en laat me weten via www.ronellamoser.nl of op twitter @RonellaMoser, dan houd ik je op de hoogte van wat ik voor je achterwege laat!

*Note: wanneer ik maanden niet zou kunnen douchen heb ik het recht om anderen in te schakelen die de douche zullen overslaan. En voor het niet-vleeseten zal ik opletten dat ik geen vegetariër inschakel! Ik zie je stem met vreugde tegemoet en alvast stank voor dank!

Fietsen voor Stichting Subajo

Gisteren heb ik mij door een wielrentocht van 69km geworsteld bij Leontien’s Ladiesride, zodat de enthousiaste sponsoren met recht hun donatie aan Stichting Subajo over konden maken. De eerste 40 km zijn van een leien dakkie gegaan, de rest was flink bikkelen. Gelukkig werd ik meegenomen door een groepje dames die mij uit de wind hebben gehouden. Op het einde heb ik 29km per uur moeten trappen om ze bij te kunnen houden. Het was afzien en heeft zeker een kick gegeven, dat ik 15 km lang de geoefende renners heb kunnen bijhouden en de hele tocht heb volbracht binnen 3 uur.